Социално отговорния проект за деца „Маргаритка“ идва в Русе с нова мисия и нови герои - думичките Извинявай, Моля и Благодаря. Всички любими персонажи от проекта ще очакват русенските деца в събота, 9 декември, от 11 часа в Канев център. Там ще се играе кукленото шоу на Вежливите Думички. Датата е специално определена. На 8 декември проект „Маргаритка“ има рожден ден и една от създателките му - русенката Яна Липованска, избира да празнува рождения ден в родния си град с децата на Русе.
През този сезон мисията на двете съмишленички -Виктория Величкова и Яна Липованска, е „Маргаритка“ да се изправи пред предизвикателството да спасява Вежливите думички и да помогнат те да не изчезнат. Не само от света на децата, а от общуването между всички нас. За да се справят с тази сериозна задача, двете дами решават да превърнат трите важни думички Извинявай, Моля и Благодаря в симпатични малки същества, които децата да обичат. Тези чудни малки същества имат за цел да въведат в речника на всяко дете думичките Извинявай, Моля и Благодаря!
Екипът на „Маргаритка“ вече 7 години създава изключително харесвано съдържание за деца с образователен характер и кампанията за спасяването на Вежливите думички е естествено продължение на работата на проекта.
„Всеки ден повтаряме на децата, че Вълшебните Вежливи думички са важни и трябва да ги използват, но дали самите ние сме достатъчно добър пример и казваме Извинявай, Моля и Благодаря толкова често, колкото искаме от децата си? Дали ние - порасналите, големите хора, точно ние които мислим че знаем всичко, достатъчно често признаваме грешките си пред децата си и се извиняваме? Дали им благодарим за разбирането, така както очакваме от тях да ни благодарят? Дали казваме моля всеки път, когато искаме нещо от тях? Вероятно не успяваме да използваме така наречените Вълшебни думички толкова често, колкото вярваме, че трябва!“, казват Вики и Яна.