Отборът на Виктор Кожухаров от Русе е абсолютен победител в Студентското състезание по информатика за Северозападна Европа (NWERC), което се проведе в кампуса на Техническия университет в Делфт, Нидерландия. Участваха над 130 отбора от топ университети от Великобритания, Германия, Нидерландия, Швеция, Норвегия и още 7 страни от региона. Целта на всеки отбор от по трима души бе да реши възможно най-много алгоритмични задачи в рамките на 5 часа. Тимът на Виктор Кожухаров заслужи безапелационно златния медал с 11 решени задачи.
Първите 3 отбора в състезанието се класираха за световните финали на на Международно студентско състезание по програмиране (ICPC) през септември 2024 г. в Казахстан. Това е най-старото, най-голямото и най-престижното състезание по програмиране в света.
Виктор Кожухаров е възпитаник на русенската математически гимназия „Баба Тонка“, випуск 2021 г. В момента е студент трети курс специалност „Компютърни науки“ в Университета в Оксфорд, който оглавява класацията на „Times Higher Education“ (THE) на най-добрите университети в света за осма поредна година.
Златният медал от NWERC е поредният голям успех на младия русенски информатик. През лятото на 2021 година той завоюва сребърен медал от най-сериозното състезание по информатика за годината - Международната олимпиада, като част от националния отбор на България. През октомври същата година Виктор бе отличен с наградата „Джон Атанасов“, която се присъжда на изявили се в световен мащаб млади български изследователи в областта на компютърните науки. Всъщност списъкът с награди и призови места на Виктор Кожухаров е много дълъг и изключително престижен. В Русе негов ментор беше доц. Пламенка Христова, преподавател в РУ „Ангел Кънчев“, дългогодишен лектор по информатика към ЦПЛР-ЦУТНТ.