Специален гост ще има след всеки от спектаклите си от 10 декември Кукленият театър в Русе - самият Дядо Коледа. Това е част от традиционната инициатива на трупата „Писмо до Дядо Коледа“. Родителите, които купуват билети за тези спектакли, трябва да подготвят подарък за своите деца, който добрия старец ще им донесе в края на спектаклите в театъра. Той трябва да е предварително опакован, с ясно написани две имена и възраст на детето. Подаръкът се оставя на касата на театъра една седмица преди съответното представление.
Децата, които могат да пишат и четат или тепърва поемат своите първи стъпки в тези умения, отново ще имат възможността да изпратят своите писма към добрия старец. Екипът на Кукления театър ще предаде всеки плик с желания на самия Дядо Коледа, а той от своя страна ще отговори по пощата лично на всяко едно дете.
За да участват, децата трябва да подготвят своите писма, които да пуснат в специалната коледна пощенска кутия във фоайето на театъра. С помощта на своите родители, те могат да създадат своите уникални послания, на които да получат сърдечен отговор. За да е възможно това, всяко писмо трябва да съдържа ясно и четливо написани две имена на получателя, точен и пълен адрес с пощенски код, както и добавена пощенска марка за непрепоръчана писмовна пратка с предимство поставена вътре в плика. Крайният срок за пускане на писмата в кутията на Дядо Коледа е 17 декември до 13.30 часа.