Още един полицай се прости с униформата след решение на Административния съд, с което бе потвърдено уволнението му. Случаят обаче е особено срамен за полицията, защото старши полицаят Н.К. от Две могили не само не се свенил да си иска пари на ръка, а и имал навика да пазарува от магазини, без да плаща. За което се е знаело в Две могили от години, но явно не и от колегите му.
Само в един от магазините полицаят дължи 257 лева от 2008 година за взети храни, като все мотаел собственика, че ще се издължи. На всичкото отгоре миналата година собственикът го хванал да краде паста за зъби за 5,20 лева от магазина и вдигнал скандал. Ченгето явно изпитало някакъв срам, защото същия ден се върнало в магазина и оставило 2,60 лв. на касата - поне наполовина да е чист пред съвестта си.
От решението на съда става ясно, че пазаруването, без да се плаща, обаче явно му се услаждало, защото се оказва, че не само Н.К., но и семейството, дори непълнолетната му дъщеря, дължат пари и на други магазини. Девойката си накупила лакове и бои за коса за 36 лева, като казала, че тати ще плати на другия ден. Продавачката не само не си получила парите нито на другия, нито на някой друг ден, но даже й се скарали: „Абе ти за 36 лева ли си останала!“. 
На същия принцип хладилникът на семейството се пълнел с водки и мезета, така си били напазарували и 30 чувала въглища за тази зима. 
Това обаче не са единствените прегрешения на полицая, заради които съдът буквално на един дъх е потвърдил уволнението му. Н.К. си искал и пари на ръка. Взел 150 лева да „оправи акта“ за нарушение на правилата за движение на пътя на двемогилчанин. Човекът взел пари на заем от шефката си, за да се разплати с ченгето. Впоследствие наказателното постановление му било написано, както си му е редът. Само че и до настоящия момент не било връчено на нарушителя - това трябвало да направи полицаят, който се „разсеял“. 
Другият случай, заради който полицаят си сритал трудовата книжка, бил свързан със спор за пари между граждани на Две могили, които стигнали до полицията. И понеже на ченгето му се носела славата, че „урежда финансови взаимоотношения“, хората потърсили помощ от него. Полицаят обещал да оправи нещата, отишъл при жената, която дължала парите, и й предложил да спре жалбата, ако до обед му даде поне част от сумата. Иначе нещата щели да стигнат до съд. Жената платила общо 350 лева. Полицият взел парите и ги прибрал за себе си. А за „оправянето“ на нещата просто забравил. Жител на Обретеник на два пъти дал на ченгето 360 евро за услуга, която така и не получил - да вземе пълномощно за извеждане на невръстния си син през границата.
Полицаят е бил уволнен през септември, но обжалва. И със сигурност ще оспори и решението на РАС.