Пространството пред паметника на Стефан Караджа от вчера е превърнато във впечатляващо Коледно градче с атрактивен дизайн, украса, красиви къщички и сцена, която обещава богата културна програма.
„Вдъхновени от богатата култура и дух на родния ни Русе се обединихме да създадем едно специално място и събитие, което да е в духа на предстоящия голям празник Рождество Христово и в хармония с традициите и архитектурата на града“, казват организаторите на първия Благотворителен Рождественски фестивал „Светлина в мрака“. Това са неправителствените организации „СъГраждани“, „Колективът“, „Новият Русе - Русчук.БГ“ и „Градоред“.
В къщичките от екоматериали търговци, производители и творци ще предлагат ръчно изработени кукли и плетива, коледни играчки от филц, бижута от полимерна глина и сребро, коледни декорации, натурална козметика, детски играчки, мед и пчелни продукти и още много и разнообразни предложения за коледни подаръци. Много русенски певци и артисти вече са дали заявка за участие в културната програма. Сред тях са Playuphoria Acoustic, Лора & Иво, хорова музика, Еванджелина Лазарова и Андрея Петрова, Татяна Балканджиева, Петя Костова, Стела Ванкова, Преслав Петков - кларинет и саксофон, Анна Карадимитрова - сопран, Божена Петрова - пиано, Way Back Home с Иван Крумов (китара), Асен Николов (бас), Веселин Русев (барабани), Sergie и още много други.
Фестивалът ще бъде открит днес в 18:30 ч и ще се провежда всеки петък, събота и неделя до последния ден на отиващата си година. Работното му време е: петък - от 17 до 22 ч, съота - от 12 до 22 ч, и неделя - от 12 до 20 ч.