Софийският съдия Любослав Любомиров ще ръководи съботния мач между „Дунав“ и „Спартак“ /Плевен/ в Русе /14 часа/. Под номер 5 в ранглистата той е сред водещите рефери с право на наряди във Втора лига. Негови помощници ща се Виктор Кукуянов и Радостин Бодуров.
С двубоя между двата тима всъщност ще се постави началото на мачовете от пролетния сезон. Стартът на дунавци трябваше да бъде срещу „Лудогорец II“ в Разград, но заради лошото време БФС пренасрочи тази среща за 15 декември.
Във втория кръг на есенната сесия „Дунав“ победи „Спартак“ в Плевен с 2:0. Симеон Вешев даде преднина на русенския тим, а защитникът на домакините Димитър Калчев си вкара автогол.
Тогава плевенчани бяха в много лоша серия и след първите 4 кръга бяха на последно място. Нататък, особено след смяната на щаба, когато Красимир Бислимов бе върнат като старши треньор, „Спартак“ подобри чувствително формата си, а на 12 ноември дори победи  вкъщи кандидата за Първа лига „Спартак“ /Варна/ с 2:1.
Така днес съботните ни гости са само на позиция след „Дунав“ - осмо място, 25 точки, голова разлика 20:21
Дунавци са седми в класирането само с точка по-напред - 26, при голово съотношение 14:15.
Ако се съди по цифрите, двата тима изглеждат напълно равностойни към този момент.
Съставът на „Спартак“ респектира основно с присъствието на Васил Шопов. Моторът на отбора, когото „Дунав“ искаше да върне обратно в Русе, буквално носи плевенчани на гърба си като организатор в средата на терена и като първи стрелец. Той реализира дотук 8 гола. Впечатление прави и младият нападател Борислав Карамфилов, към когото вече има интерес от няколко сериозни клуба.
В основния тим на „Спартак“ се наложиха и две момчета, тренирали в школата на „Дунав“ и играли за юношеските формации - това са плевенчанинът Валентино Макавеев и пловдивчанинът Иван Бакалски. На пейката пък своя час чака Слав Петков, син на бившия изпълнителен директор на „Дунав“ Ивайло Петков.
За вратарския пост няма да говорим - там лентата е на ръката на Ставнислав Антонов, който изкара отлични години като страж в тима на дунавци.