Утвърдената у нас и в чужбина русенска компания за производство на етерични масла и флорални води „Essences Bulgaria“  представи своите продукти вчера на заседанието на Съвместната българо-румънска работна група. Срещата се проведе в Зала 1 на Областната администрация и бе водена от заместник областния управител Георги Георгиев.  
„Essences Bulgaria“ е семейна фирма с повече от 10-годишна история. В асортимента си има над 60 вида продукти, отговарящи на най-високите международни стандарти за качество и изисквания за чистота и натуралност. Част от тях са предназначени за директна консумация, но по-голямата част са с козметична насоченост.
„Радостта, вдъхновението и любовта, които съпътстват нашият трудов процес, могат да бъдат открити в аромата и здравните ползи на всеки един от нашите 100% натурални продукти. В сърцето на нашата дейност е заложено дълбокото уважение към мъдростта на природата и с пълна отдаденост и страст създаваме нашите натурални продукти - в съзвучие и хармония с природата. При съблюдаване на тънкостите на правилният избор на посадъчен материал, максимално адаптиран към конкретните почвени и климатични условия, ние постигаме блестящи резултати. Нашите етерични масла и флорални води са пълноценни, висококачествени, 100% натурални, получени от специално отглеждани растения в екологично чист район, не съдържащи синтетични добавки, добити по метод и технология, позволяваща да се запазят всички естествени химични компоненти - в състав, в който природата ги е създала“, каза собственикът и управител на „Essences Bulgaria“ Павлина Мидендорф. Тя и съпругът й Йонатан, напуснал преди 12 години родния Хановер, за да последва сърцето си, живеят в едно от най-предпочитаните села около Русе - Николово.
Семейната компания има добре развита дистрибуторска мрежа в България и Германия, освен това продава чрез платформите на „Амазон“ за Европа и САЩ.
Отскоро е стартирана и нова линия за екзотични етерични масла в партньорство с дестилерии от цял свят. Наред с това „Essences Bulgaria“ успешно ръководи биосертифициран лицензиран овощен разсадник за биологично производство „Walnuts Bulgaria“ на посадъчен материал и облагородени орехови фиданки и разсад. Така е постигната специализация в производството на различни сортове облагородени орехови фиданки.