В Плевен ще се състои национален турнир по футбол на малки врати "Real sport cup" с участието на 32 отбора от страната, съобщи на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен Димитър Николов, президент на асоциацията "Български футболни турнири". 
Очаква се сили да премерят около 400 състезатели. Турнирът ще се състои на новия футболен терен с изкуствена трева до градския стадион на 16 и 17 декември. 
В първата фаза отборите ще бъдат разпределени в осем групи по четири. В неделния ден ще се проведат 1/16-финали, осминафинали, четвъртфинали, полуфинал и финал. Около 16:00 часа ще стане известен и шампионът на турнира. Всяка една среща ще продължи в две полувремена по 15 минути. 
Предвидени са различни награди като най-голямата за класиралия се на първо място отбор е екипировка от генералния спонсор на турнира. Награди са осигурени и от бранда на Христо Стоичков – билети за посещения на "Зала на славата". Два отбора от надпреварата в Плевен ще вземат участие във финалния турнир "Winter Masters", който ще се състои в столицата.  
Подобен тип събитие с толкова участници е трудоемко за организиране, но е чест за Плевен да е домакин, подчерта Николов. Той допълни,  че без подкрепата на местния бизнес подобни инициативи няма как да се реализират. Специални благодарности и плакет Николов връчи на плевенския бизнесмен Огнян Георгиев за съдействието му в развитието на масовия футбол в България.
Турнирът ще е един празник за нашия град, подчерта Георгиев. Той призова и други представители на местния бизнес в Плевен, както и институциите, да помагат на масовия спорт, който е "другото училище за нашите деца". 
Съдействие за спортното събитие оказва и Община Плевен, допълни Николов.
Той подари на един от участниците в турнира Владислав Георгиев билет за "Зала на славата".
Откриването на турнира ще е в 9:30 часа на 16 декември. От 10:00 часа започват и първите срещи.