Украинският футболист на проби в „Дунав“ Станислав Нечипоренко е на крачка от предложение за договор с русенския клуб. Той тренира вече близо две седмици и впечатленията от качествата му са положителни.
„Момчето се представя добре, въпреки че не сме го виждали в типична игрова обстановка дори в контролен мач. До ден-два ще излезем с решение и мисля, че то ще означава Станислав да играе през пролетта за нашия отбор. Освен това е човек, който играе в средната линия, където определено имаме проблеми“, обясни за „Утро“ председателят на УС на ФК „Дунав“ и помощник треньор Диян Димов.
Той обясни, че ако тимът ще се стреми към надграждане, трябва да потърси поне три попълнения.
„Имаме идеи в тази посока, но е рано да се говори за нещо конкретно. Ясно е, че се нуждаем от защитник, крило и нападател. Това се видя и на мача срещу „Левски“. Момчетата се стараха, но отново си платихме заради елементарни грешки“, добави Димов.
Заради тежката обстановка футболистите били принудени да тренират в зала.
„Концесионерът направи опит за почистване на един от изкуствените терени на базата в „Здравец“, но след минаване на машината отдолу лъснаха ледени блокове. При тези обстоятелства няма как да рискуваме здравето на играчите. Дано времето се пооправи до съботния домакински мач срещу „Спартак“ /Плевен/, за да проведем нормална тренировка“, завърши Димов.