Приключи проектът „Жълти стотинки за златни добринки“ на Ротари клуб „Русе“, който стартира преди година по времето, когато президент на клуба беше доц. Иво Братанов.
„Нашата инициатива беше подкрепена от книжарници „Сиела“ и „АБВ“ в Русе, където нашите Ротари урни събираха малки жълти стотинки от всеки припознал нашата кауза. Сумата беше допълнително удвоена с наши лични дарения и така събрахме значителна сума от 850 лева за учебници, книги, помагала“, съобщиха ротарианците.
Със средствата са купени енциклопедии, тълковни речници, карти, глобуси и ученически помагала - дарение за ОУ „Алеко Константинов“ в село Новград.
В знак на признателност директорът Виолета Янева подари на дарителите икона на Богородица, изработена от една от учителките.
„Голямо „Благодаря“ на всички, които участваха и подкрепиха нашата кауза! Надяваме се скоро време да повторим инициативата, за да може да достигнем до още места в Русенски регион. Огромни благодарности на Свилен Кунев, Свилен Боянов и Иво Сонев за присъствието и подкрепата на деня!“, написаха в профила си във фейсбук от Ротари клуб „Русе“.