След решението на Спортно-техническата комисия на БФС мачът между „Лудогорец II“ и „Дунав“ в Разград да бъде отложен, русенският отбор продължи да се готви при тежки условия за домакинския двубой срещу „Спартак“ /Плевен/. Той пък отпадна от програмата на тв ефира за 1 декември и ще се играе на следващия ден от 14 часа. Промяната бе наложена по искане на двата клуба. Билетите за тази среща вече са в предварителна продажба.
А „Дунав“ изглежда е най-големият проблем на българския футбол, защото, както е известно, Дисциплинарната комисия на БФС глоби клуба с 9150 лева след мача с „Левски“! Това е рекордна глоба за клуб от Втора лига!
5 бона с мотива за обиди към длъжностни лица бяха стоварени върху гърба на техническия директор Светлин Симеонов. 2000 лева пък са по сметката на капитана Мирослав Будинов. При това Будинов е на прицел за дадено от него... интервю. В което казва, че съдията Владимир Вълков е некадърник. Излиза, че никой няма право на мнение и да каже „Царят е гол“.
Един наивен въпрос: а кога съдиите ще бъдат санкционирани финансово за грешните им решения, кога ще бъдат глобявани? Някак си не е спортсменско да минават само между капките с изваждане от листата на нарядите за мач-два. Ако има феърплей, разбира се.
Социалните мрежи завряха след този брутален удар по „Дунав“.
„Тези /БФС/ трябва да бъдат изринати“.
„Колко дребни души! БФС отмъщава, че „Дунав“ и ЦСКА се опълчиха на тези безхаберници“.
„Съюзът видя в слепия бедняк едното око, реши да извади и него“.
„Змията хапе най-лошо, когато умира“.
„Какво ни се казва - вие викайте, каквото си искате, ние ще ви брулим с голямата тояга“.
Това е малка част от отзивите на феновете и то не само на такива с принадлежност към „Дунав“. И в случая тези бяха от „по-възпитани“ гледни точки.