Братята Местан и Неджми Чакалови от Цар Калоян тръгнали да трошат стъкла на коли и да крадат каквото сварят, въпреки че джобовете им били пълни с припечелени от гурбет в Австрия пари. Явно обаче работата на зеленчуковата борса във Виена и 2500-те евро, намерени у тях, не им били достатъчни. Само че братята били засечени от полицаи и опитът им за кражба обаче не успял. Местан и Неджми побегнали, но след преследване били хванати.
„Съжалявам за случилото се“, заяви вчера пред съда Неджми. Брат му пък поиска да бъде пуснат от ареста, за да гледа 5-годишното си дете, което разчитало на неговите грижи, след като майка му починала. Окръжният съд обаче сметна, че двамата братя заслужават да бъдат задържани под стража и не промени мярката им за неотклонение в по-лека. Решението е окончателно.
Според защитниците на Чакалови, двамата дошли в Русе да търсят човек, който ги бил измамил, а не да крадат. Незнайно с какъв мотив обаче започнали да разбиват коли и да тарашат. Магистратите не се трогнаха и от факта, че братята пробвали да откраднат вещи за скромната сума от малко повече от 70 лева. Най-вероятно защото Местан е осъждан три пъти за кражба, а Неджми - 7 пъти, от които 6 за кражба, като при един от случаите двамата братя отново са били съучастници.