Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев ще изчака още известно време, преди да се произнесе дали дошлият на проби украински футболист Станислав Нечипоренко има място в отбора.
„Първите впечатления са добри. Става дума за дефанзивен халф, който обаче има усет и за организацията на атаката“, заяви Ковачев за „Утро“.
Междувременно „Дунав“ стана поредният клуб, който изрази острото си несъгласие с управлението на БФС.
„Събитията, които се разиграха около европейската квалификация между България и Унгария, доведоха българския футбол до точка, от която няма връщане назад. БФС в лицето на своето ръководство прекрачи много червени линии в много кратък период от време, което доведе ситуацията до положение, в което дори употребата на насилие не е тема табу и добива известна доза легитимност, колкото и по инерция и формално да се заклеймява от формиращите общественото мнение“, се казва в официално публикувана декларация.
Дунавци се категорични, че БФС и Професионалната лига вършат работата си през пръсти и че дори на теория не могат за изпълняват своята роля. В обръщението се настоява за кардинални реформи, което означава оставка на Борислав Михайлов и най-близкото му обкръжение.
Започна и подгряването за мача от турнира за купата на България на 22 ноември от 18 часа срещу „Левски“ /Сф/ в Русе. Призивът „Ние сме сините“ зове феновете на русенския отбор да тръгнат към стадиона, облечени в традиционните за клуба цветове.