Близо 150 картини на 20 русенски художници разказват зимни приказки в традиционната изложба преди коледните празници в изложбената зала на „Борисова“ 6. В експозицията белотата на снега, искрящият лед и меланхоличното предчувствие за мъгли и студ не само се допълват, а и създават цялостно усещане за онази топлина - понякога дори изгаряща - на вглеждането в себе си през детайлите на пейзажите.
Специален акцент в откриването на изложбата бе 60-годишния юбилей на председателя на русенското Дружество на художниците Николай Колев, който получи плакет от кмета Пенчо Милков и грамота от областния управител Данаил Ковачев.
Николай Колев е възпитаник на Художествената гимназия в Казанлък и на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. През 1988 г. започва работа като преподавател в русенското училище „Христо Смирненски“, а година по-късно създава специализирана паралелка по изобразително изкуство в училище „Възраждане“. Автор е на повече от 50 изложби в Русе и страната. Негови картини се намират в частни колекции в Европа, САЩ, Австралия и Латинска Америка.