С повече светлини, разположени нова рамка за снимки, коледна камина и по-голяма пощенска кутия за писма до Дядо Коледа вчера на площада пред Операта беше открита традиционната ледена пързалка. Празничната атмосфера се допълва от коледна украса, сладки и солени изкушения и характерните за сезона скара и греяно вино.
В съботните дни на декември приказни герои ще забавляват децата и ще карат кънки заедно с тях, а на 25 декември самият Дядо Коледа ще раздава подаръци.
„Тази година спокойно можем да наречем района пред Операта „Леден парк“. Вярвам, че русенци ще останат доволни от преживяванията, които сме им подготвили“, заяви управителят на „Общински пазари“ Кунчо Кунчев.
Кънките са безплатни, а най-високата цена за за ползване на пързалката е 10 лева за час. Групи от 6 и повече души плащат по 7 лева на час на човек, а абонаментна карта на цена 60 лева дава достъп до 10 едночасови сесии. Наемът на пингвин или мече е 5 лева на час.
Карането на кънки започва от 10 часа, последната сесия стартира в 20.30 часа. Ледените забавления ще продължат до 15 януари.