Шокът с преместения мач на националния отбор срещу Унгария при закрити врати в Пловдив продължава да вълнува футболна България. Показателен факт е, че абсолютно всички медии изтълкуваха „препоръката“ на УЕФА по един и същи начин. Ето какво пишат някои от тях. 
„Цяла Европа се смее на страхливия Боби М.“.
Заглавие в „България днес“
„Откъде идват сигналите за „готвени масови безредици“? Какво означава „масови безредици и сериозната опасност за обществения ред“?
Риторичен въпрос на журналиста Валентин Маринов в сайта „Клуб Z“
„Илиян Илиев е длъжен да подаде оставката си на момента или публично да откаже да води този мач. Но да го направи открито и ясно, а не бидейки изтъквани някакви завоалирани причини, като „лични проблеми“, „настинка“... Само така ще успее да запази името, репутацията и честта си, и то без да чувства вина към онези, с които си стисна ръката преди няколко дни. Защото те го насадиха на пачи яйца и го превърнаха в поредната жертва на своята несъстоятелност. В противен случай ще се превърне в послушкото, който е готов на всичко, за да води националния отбор и да прибави този параграф във визитката си. Сега е моментът Илиан да се превърне в герой в очите на запалянковците“.
Явор Пиргов в „Тема Спорт“
„За първи път в историята си УЕФА решила да смени място на мач и да изгони феновете заради слухове за протест. Вярва ли някой, че силните в БФС лично не са се обадили и не са коленичили за помощ в Нион? Кои български власти са се уплашили и са алармирали УЕФА! Толкова сте плоски, Боби, Данчо, Емо и останалите в Изпълкома.
Боян Бойчев в „Труд“
„Цирк! Страх!“
Заглавие в „Кота Спорт“