"Левски" остава без треньор. Наставникът Антони Здравков напусна поста. Това обяви неговият помощник Ангел Славков, който говори вместо наставника след отпадането на тима за Купата на България. "Ботев" би с 2:0 в Коматево и с обща резултат 3:3 се класира за 1/4-финалите.

Така очакваното се случи. Здравков не издържа на огромното напрежение и след серия провали, най-големият от които бе отпадането от турнира за Купата, той хвърли кърпата.

Любопитното е, че станахме свидетели на уникален прецедент. За първи път в историята на българския футбол двама треньори подават едновременно оставка след официален мач между техните отбори. Малко по-рано същото обяви и треньорът на "Ботев" (Пд) Станимир Стоилов.

"Крайно разочарован съм от определени футболисти. И поради тази причина и поради причината, че обичам "Левски", напускам. Баща ми, който е болен левскар, сега е в тежко здравословно състояние, аз също не се чувствам добре. Затова сега смятам да се обадя на господин Батков, за да му кажа, че няма смисъл да продължавам. Смятам, че с хора, които не показват футболните си качества до последния момент, няма смисъл да продължавам да работя. Няма да споменавам имена, казал съм им го директно, но става въпрос за 3-4 човека", заяви Антони Здравков след мача в Коматево.

"Контузиите и наказанията оказват влияние, но затова "Левски" дава заплати не на 11 човека, а на 25. И тези футболисти, които влизат на терена, са длъжни да оправдаят своето присъствие. Това по никакъв начин не оправдава отпадането от турнира", допълни наставникът.

"Говорим за отношение на терена от футболистите. Какво значи предаден? Преди мен имаше други треньори, след мен ще има още. В последните години се смениха много треньори, 5-6 директори, а някои си позволиха едни и същи действия. Пак казвам, не всички футболисти.