Сайтът „Гонг“ излезе с отделна  публикация за мача „Дунав“-“Марек“. Изненадващият акцент бе състоянието на терена на Градския стадион в Русе.
„Футболистите са свикнали да играят мачовете от Втора лига на лоши терени. Не така обаче стояха нещата на двубоя между „Дунав“ и „Марек“. Домакините заслужават поздравления за тревната настилка на своя стадион, която за нивото на дивизията е повече от добра. Прави впечатление, че тревата е в добро състояние, дори и в наказателните полета, където е най-трудно да се поддържа.аС добър терен във Втора лига, освен „Дунав“, може да се похвали и „Лудогорец II“, хвалебства сайтът.
Този любопитен коментар съдържа доза истина в частта, че служителите на общинското предприятие „Спортни имоти“ вече с години правят невъзможното, за да съхранят терена след „основния“ му и зполучен „ремонт“ от фирма „Тарктур“.
Иначе репортерите на сайта явно са гледали мача по телевизията, защото ако бяха на място, щяха да усетят как дунавският бриз понася на почивки от терена към трибуните типично блатно ухание. 
Но топката пак остава в покрилата се тотално фирма „Тарктур“, а не в „Спортни имоти“, които наистина правят чудеса с това сбъркано изначално игрище.