Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев раздели на две продукцията, която неговият отбор даде при нулевото домакинско равенство срещу „Марек“ /Дупница/. „Сините“ заслужаваха напълно победата, но малко не им достигна да вземат трите точки. 
„Това „малко“ всъщност са тънките моменти с вземане на правилни решения. „Малкото“ означава класа, каквато явно не показваме в решителните ситуации. Или тръгваме да комбинираме, вместо да стреляме, или търсим изстрела вместо последното ключово подаване. През първото полувреме бяхме някак лежерни, въпреки че като изгледах после пълен запис на мача, имахме три положения. През тези 45 минути стояхме далеч от опорните халфове на съперника, отваряхме празни пространства и им позволявахме да разиграват топката. На почивката си припомнихме плана за игра преди мача и на терена видях коренна промяна. Смятам, че през второто полувреме надиграхме тотално отбора на „Марек“ с хубав, динамичен и раздвижен футбол с добри атаки по фланговете. Жалко, че не успяхме да реализираме гол, защото наистина заслужавахме победата. Най-хубавото бе, че в края на мача изглеждахме по-добре във физически план, въпреки че съставът ни е много тесен, резервите ни са ограничени и все едни и същи хора изнасят тежестта на мачовете. Нормално е умората да ги натиска, но те издържаха. Като цяло отборът се раздаде. Имам конкретни забележки към някои футболисти и вече говорих с тях“, заяви Ковачев за „Утро“.
Той коментира и контузията на капитана Йордан Димитров.
„Вкарахме Дани в игра, за да прелеем повече свежест в атака. Много жалко, че пострада по такъв начин. Доколкото съм запознат, става дума за скъсано сухожилие, което минава под капачката на коляното. Има съмнения и за прекъснати кръстни връзки. Контузията е много сериозна. Това първенство свърши за него. Като клуб и като старши треньор ще сме до Дани и му пожелаваме бързо възстановяване. Губим важен човек в атака, а без това останахме само с двама нападатели - Миро Будинов и Иван Колев“, каза старши треньорът.
Той разкри, че на проби ще пристигне чужденец с офанзивни функции.
Ковачев говори и за домакинския мач в понеделник срещу лидера „Септември“ /Сф/.
„Аз не се притеснявам от играта на съперника, а от нашата игра. Ако това, което правим на тренировки, го показваме и в мачовете, ще се радваме на повече положителни резултати. Да, „Септември“ е силен отбор, но и „Марек“ дойде в Русе като отбор от челната тройка“, заяви старши треньорът.