Имам административния, политическия и житейския опит да променя сегашната ситуация в община Две могили, а тя може да се определи с една дума - застой. Затова се кандидатирам за кмет, заяви претендентът поста Драгомир Драганов бивш кмет на Две могили и Бяла, бивш съветник в двете общини и бивш депутат.  
Ето какво каза още той.
„Наблюдаваме една летаргия, в която голяма част от младите хора не намират препитание и причини да останат в общината. Тук местната власт има голяма роля, защото тя трябва да създаде инвестиционен климат, да подпомага малкия и среден бизнес. Когато липсва такъв климат, липсват и инвестиции. Имам план как да се промени ситуацията. Населението в община Две могили намалява стремително - с 20% от 2011 до 2023 година. Още по-лошо е, че напуска работоспособното население. Младите хора не се задържат, защото не виждат перспектива. Докъде ще стигнем така? 
В малките населени места общините са най-големия работодател. Тук също трябва да се води далновидна политика. В момента не се лансират млади хора. В последните години на високи позиции се назначават приходящи - бивши полицаи и военни, които освен пенсиите си получават и добри заплати, вместо да се даде перспектива на млади хора, които да се развиват и да остават в общината. 
Болен проблем е липсата на обществен транспорт от Кацелово, Каран Върбовка и Острица до общинския център. На над 2000 души от две години им се налага да плащат на частни коли, за да стигнат до Две могили, примерно за да си купят лекарства. Но тези хора също са част от общината, те имат право да ползват всички социални услуги и общинатае длъжна да им ги осигури. Да, една такава автобусна линия ще е губеща, но тук е ролята както на държавата, така и на общината. Това е работата на местното ръководство - да реагира адекватно на проблемите на хората, а не да чака някой друг да ги рушава.
Може би властта изтощава, затова в различни сфери има ограничения до два мадната - като се почне от ректорите на университети и се стигне до президента. Може би тази умора е причината  община Две могили да изглежда като застинала, но е време да я събудим и аз имам енергията за това.“