Състезателят на „Юнак“ /Русе/ Георги Вангелов загуби с технически туш за малко повече от 2 минути първата си схватка срещу японеца Рей Хигучина на световното първенство по свободна борба за мъже и жени в Белград. Хигучи обаче стигна до финала и така изтегли Вангелов на репешажи.
Борбите в тях обаче се очертават като доста сложни. За да се добере поне до бронзов медал в олимпийската категория до 57 килограма, Георги трябва да се справи с китаеца Ванхо Ху, после да пребори световния и европейски първенец от Армения Арсен Харутунян, а за финал да победи вицеолимипйския първенец от Казахстан Майрамбек Картбай.
Другите борци от „Юнак“ отпаднаха от схватките за медалите. Али Умарпашаев /74 кг/ загуби от иранеца Йонес Емамичогаеи с 0:6 при първото си излизане на тепиха.
Ахмед Батаев /92/ се контузи на старта срещу кубинеца Артуро Силот Торес, но превъзмогна болката и стигна до успех с 5:2. Той обаче не излезе на тепиха за следващата борба и така участието му приключи. 
Борците на България все пак се разписаха с медал. Рамазан Рамазанов спечели бронз на 70 килограма, но тази категория не е олимпийска.