Малките славейчета от детска музикална школа „Мелани-Коста“ към русенското читалище „Захари Стоянов 1937“ се върнаха с много награди от Петия международен арт фестивал „Броеница“ в град Улцин, Черна гора. Форумът е част от ежегодния цикъл фестивали „Разпилени бисери“. Школата бе удостоена със специална награда на журито - купа и грамота за преподавателите Милена Илиева и Анета Георгиева.
Четирима са наградените със специални награди и златни медали участници във фестивала: Радостина Парашкевова Захариева на 12 г., която изпълни на цигулка „Химна на Европа“; Галин Великов /5 г./, на когото бе присъдена специална награда за изпълнението на песните „Рали“ на Васил Найденов и на детската песен „И едно картофче“; Емилия Петрова Йорданова /9 г./, наградена за албанската песен „Мандолина“ и Милана Николаевна Сярова /12 г./, удостоена с награда на журито и златен медал. Тя се представи с песните: „Waka Waka“ на Шакира и „Sweet dreams“.
Децата са удовлетворени от признанието за усилената им работа и оценения им напредък като певци и музиканти. Школата обучава деца по пиано, поп и джаз пеене и солфеж, както и по цигулка. Преподавателите са включили в обучението широк кръг дисциплини, които изключително помагат но развитието на младите таланти.