Футболистите на „Дунав“ продължиха в турнира за купата на България, след като в мача си от втория предварителен кръг като гости на „Кюстендил“ трябваше да играят 120 минути, а накрая при 1:1 да решат спора с дузпи. Двубоят бе особен за старши треньора на русенския отбор Мартин Ковачев, защото от другата страна на игрището бе тимът от родния му клуб.
„Беше доста тежко, но аз предупредих момчетата, че не бива да подценяват съперника. Знаех предварително какво може отборът на „Кюстендил“, който ни затрудни сериозно, а на моменти стоеше и по-добре от нашия тим. Не беше леко и защото се наложи да играем втори мач през 2 дни. Затова оставих на пейката някои от титулярите като Йордан Димитров и Миро Будинов. Накрая, като видях, че 6-7 души, които играха и срещу „Беласица“ в Симитли, изнемогват, предприех смени и всичко дойде на мястото си. Димитров вкара изравнителния гол, а след това той, Будинов, Калин Георгиев и Джан Хасан бяха безкомпромисни при дузпите. Вратарят Дамян Дамянов също има принос с отразени два наказателни удара“, коментира Ковачев за „Утро“.
На въпроса дали ще даде дълга почивка на футболистите си в рамките на седмица, както направи старши треньорът на „Левски“ /София/ Николай Костов, той отговори: „Не, не, ще тренираме още утре /днес/. Почивка ще има в събота и неделя, а от понеделник започваме подготовка за домакинския мач срещу „Спартак“ /Варна/. Ще използваме паузата заради мачовете на националните отбори, за да лекуваме контузените хора. Симеон Бешев не беше с нас за двубоите в Симитли и Кюстендил. Говорих по телефона с него, каза, че се чувства по-добре. Не такова обаче е положението с Никола Колев. Той едва издържа в мача срещу „Беласица“. Направихме консулт с друг лекар, който му предписа пакет от възстановителни упражнения. Оказа се, че болките в крака му идват от кръста. Георги Вълчев е със забрана да тренира един месец. Сега изтича третата седмица. Надявам се, че постепенно всички ще се върнат за пълноценна подготовка“, обясни старши треньорът.