Община Карнобат организира шосеен пробег, който ще се проведе на 9 септември на площад "Трети март" в града. Началото е обявено за 9:50 часа, съобщават от пресцентъра на местната община.
В събитието ще се включат участници от 12 възрастови групи, девет от които са на възраст от 10 до 20 години. Организаторите уточняват, че всеки участник има право да се състезава само в един старт. 
На разстояние от 400 до 1000 метра ще се състезават участници до 16-годишна възраст. Надпреварващите се в категория "юноши и девойки 18-20 г." ще се борят за победата на дистанция от 2000 до 3000 метра. Състезатели от възрастова група "мъже и жени над 20 г." ще се впуснат в надпревара на разстояние до 5000 метра.
Обявен е награден фонд, като по-малките участници ще бъдат отличени с медали и предметни награди. За състезателите над 12-годишна възраст е предвиден паричен приз. 
Организаторите допълват, че е осигурена организация за настаняване на участници от други градове. Ще бъдат направени резервации за стаи в Спа хотел "Парк" според броя на заявилите за настаняване.
Все още продължава записването за желаещи. Те могат да направят това най-късно до 1 септември, а подаването на заявки за настаняване – до 4 септември.
Събитието се организира с подкрепата на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) и Спортен клуб "Атлет" – Карнобат.