Окръжният съд призна за невинен отчетник-счетоводителя на цех за месопреработване по обвинение, че заедно с доставчик на мръвки организирали доходоносна схема за кражба на прясно месо за лична употреба. На първа инстанция районните магистрати осъдиха Я.Е. на една година условно и забрана за същия период да работи като отчетник и счетоводител. Все още обаче присъдата не е окончателна и може да се обжалва пред Върховния касационен съд.
Предполагаемата схема лъснала, когато от фирмата поставили камери за видеонаблюдение, докато счетоводителят бил в болнични. И тъй като той не знаел за тяхното монтиране, бил засечен заедно с шофьор на фирма-доставчик спокойно да товари в камион 16 кг свински врат, 41 кг свински бут с кост и 30 кг телешки шол. Полицията веднага била сигнализирана и спряла буса с крадено месо.
Шофьорът побърза да се споразумее с прокуратурата, като се призна за виновен за съучастничеството в кражбата. Така се размина само с пробация за период от 1 година. Засега обаче счетоводителят излиза чист от схемата.