Осем сирийци са открити в тайник, изграден в кабината на товарен „Форд Транзит“. Бусът пристигнал на Дунав мост вчера малко след полунощ. 42-годишният шофьор от Южна България казал, че пътува празен за Германия, откъдето ще товари стока. Още с отваряне на кабината обаче проверяващите забелязали, че зад седалките има допълнително монтирана преградна стена и автомобилът бил пренасочен за проверка на скенера. Вместо очакваните нелегални цигари обаче, на снимката ясно се видeли седем изправени човешки силуета и един легнал. При разбиване на стената от тайника изскочили осем мъже на възраст от 20 до 35 години. Те са откарани в ареста, където ще чакат изправянето им пред съда.
Проверка установила, че бусът е пререгистриран четири пъти, като последният път е оборудван с нов номер на 12 март. Първата регистрация е била във Враца, е следващите три - в Хасково, и според разследващи това най-вероятно е опит да се заметат следите на пригодения за незаконен превоз на хора и стоки автомобил.
Това е четвъртият случай на заловени нелегални емигранти в тайник на точно такава модификация на „Форд Транзит“. Два от тях са в Русе, по един има в Оряхово и Генерал Тошево. Заради многото сходства се предполага, че става дума за един и същ канал за трафик на бегълци към Западна Европа.