Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев е изправен пред невероятно сериозни проблеми преди неделния мач на отбора срещу „Черноморец“ в Бургас.
„Ще пътуваме без Денислав Минчев. Лекарите му забраниха даже да тренира след полученото комоцио. Георги Вълчев счупи пръст на крака и ще е аут поне за месец. Илия Миланов е с болки в ребрата. Ако се установи, че има счупване, и той ще е без футбол за 30 дни. Стоян Предев и Георги Иванов заминаха за консултация при пловдивски лекар. Под въпрос с травми са Никола Колев и Олег Димитров“, обясни Ковачев за „Утро“.
Той смята, че мачът срещу „Черноморец“ няма да бъде никак лек. 
„Мнозина брояха този отбор в групата на аутсайдерите, но не съм съгласен с тази преценка. Да, „Черноморец“ загуби първата си среща у дома срещу „Марек“ с 0:2, но няма поражение в последните 4 мача. Гледал съм почти всички двубои на бургазлии. Важното е ние да знаем как да действаме. В сряда направихме разбор с видео от повече от час на мача ни с „Янтра“. Срамно е, че заради елементарни грешки в домакинските ни срещи допуснахме цели 7 гола. Силите във Втора лига са изравнени и всяка точка ще бъде много ценна“, посочи Ковачев.
Футболистите на „Дунав“ ще пътуват към морето в събота. Същия ден ще тренират на терена в Каблешково. 
Мачът срещу „Черноморец“ ще е в неделя от 18 часа.