На финалната права са ремонтните дейности по моста, който свързва Мартен и Сандрово. Той пострада от поройните дъждове преди година и стана опасен за преминаване на превозни средства, а е изключително важен за земеделските производители, за да преминават с техниката си да обработват площите. В резултат от дъждовете цялата странична конструкция се беше отлепила от основния път, а водата бе изкъртила бетонните блокове и елементи.
Ремонтът, за който кметът Пенчо Милков се ангажира да отпусне средства от бюджета на общината, е започнал преди около три седмици. Съоръжението вече е готово около 90 процента и остава единствено да се положи асфалтовото покритие. От Община Русе съобщиха, че стойността на инвестицията по текущия ремонт възлиза на около 45 000 лв. с ДДС и с полагането на асфалта няма да надхвърли тази сума. Очаква се ремонтът на моста между Мартен и Сандрово да приключи до края на месеца.
От Общината съобщиха още, че ОП „Комунални дейности“ е извършило текущ ремонт и на мостовото съоръжение, свързващо кварталите Средна кула и Долапите. Стойността на ремонтните дейности е около 15 000 лв. и там проблемът е бил отново с водосбора, където водата от две улици се е насочвала към моста и е подкопавала основите. Възстановена е и част от пътното платно.