Изказване на треньора на Етър Емануел Луканов след срещата от 4-ия кръг на efbet Лигата между Черно море и великотърновския тим, завършила 2:1 за домакините.
Емануел Луканов (треньор на Етър) – „Да, първи гол ни е след завръщането в елита, но явно не достигна. Трябваше да натиснем може би малко повече, някой казват, че сме се върнали прекалено рано отзад, но трябваше да реагираме на смените на Черно море, които вкараха двама нападатели, ние - трима защитника, искахме да дадем отпор, на това което те ни предоставиха. Но видяхте с един корнер, едно центриране, да имаше повече центрирания, но… точно поради тази причина сложихме трима в защита. Не можахме да реагираме по най-добрия начин в тези две ситуации и допуснахме да ни вкарат гол.
Вместо да направим 1:2 с включването на Денислав Ангелов, не можахме да вкараме гол, контузия на Илкер Будинов, принудителна смяна и това е. Липса на късмет, но няма как – преходът от Б група в А група ще трябва да го извървим и да го преболедуваме най-вероятно. Отборът на Черно море е много по-опитен от нашия. Натискаше ни до последно, търсеше победата и успяха.
Към футболистите нямам никакви претенции, абсолютно, раздадоха се момчетата на 1000 процента. Обаче ми обясниха някакви възлови ситуации, в които, според мен, намесата на някои органи не е адекватна. И в първия ни мач срещу Славия и сега, мача с Лудогорец не го коментирам. Но нещо започва да не ми харесва, не съм съгласен с много неща, не се прави така.
Говоря за ситуацията за дузпата, всеки ми казва, че има контакт и дузпа, но ВАР как вижда и какво вижда не знам, нямам идея. Не мога да го коментирам, не съм я гледал ситуацията, но ми казва всеки, който я е изгледал. Аз не мога да я коментира, затова съм малко смекчен в думите, но като има съприкосновение, като има контакт – дай дузпата, тя не е гол, може да я изтървем. Това са ми претенциите.
Аз надъхвам момчетата всеки мач. Подготовката ни за всеки мач е една и съща – спрямо противника. Ние сме подготвени, и срещу Славия бяхме много подготвени, но първото полувреме вместо да е 3:0 за нас, беше 0:1 за Славия. Същото полувреме и днес, вместо да водим в резултата – 0:0, но това са тънките моменти, които нашият отбор трябва да преодолее и да подобри занапред.“