Окръжна прокуратура предаде на съд 19-годишният Светлин Ангелов, обвиняем за блудство и убийство на възрастна жена в Щръклево на 1 януари т.г.
Убийството е извършено в следобедните часове на първия ден от годината, а 82-годишната жертва Благовеста Габровска беше открита на 2 януари мъртва от сина си в къщата. Жената била вдовица и живеела сама. Придвижвала се по-трудно, но обичала да се грижи за градината си, била е адекватна и общувала със съседите си. Макар къщата й да не е на главна улица, имотите около нея са обитаеми, но хората там не са чули нищо.
След като открил майка си мъртва, синът веднага подал сигнал в полицията, а според съседи имало много смущаващи неща - обичаната и уважавана от всички Блажка, както я наричали, била паднала по очи и завита с одеяло, а по ръцете й се виждали синини. Случаят породи напрежение и страх в района, в който до него момент не е имало никакви инциденти.
Ангелов и жертвата се познавали от ноември 2022 година, когато семейството му заживяло в съседен имот след престой в Дания. Самият той е завършил само 9 клас и е работил в скандинавската страна, в която част от близките му живеят и сега. Има роднини и Нидерландия. В България не е работил нищо. Като съседи неговото семейство е помагало на възрастната жена и затова тя му е имала доверие. Обвиняемият, за който се твърди, че има проблеми с комуникацията, познавал дома й, понеже понякога й пазарувал храна от магазина в селото. На 1 януари вечерта излязъл на улицата и забелязал, че прозореца на кухнята на пострадалата свети и решил да осъществи блудствени действия спрямо нея. Понеже жената се съпротивлявала и опитала да вика за помощ, я умъртвил чрез задушаване. 
Няколко дни след задържането му, по време на гледането на мярката му за неотклонение, Ангелов обясни пред журналисти в съда, че е отишъл в къщата на съседката си, за да я попита дали й трябва нещо от магазина. Тя му казала да влезе в стаята й и после го изплашила с един бастун. Покрай това все пак каза още, че съжалява, че е било грешка и съзнава какво го чака.
А това, което го чака, е влизане в затвора за над 10 години. Колко точно - ще реши Окръжният съд, където предстои насрочване на делото.