С традициите на Грузия ще имат възможност да се запознаят тази вечер варненци и гостите на града. Това съобщи днес посланикът на страната у нас Отар Бердзенишвили след срещата си с кмета Иван Портних. Вечерта на Грузия ще започне в 18 часа край сцена „Раковина“. Гостите ще имат възможност да дегустират традиционни храни и напитки. Ще бъде представена изложба за националните паркове на Грузия, а в 19 часа ще започне концертът на танцовия ансамбъл на Тбилиския държавен университет.
На срещата с посланика бяха обсъдени възможностите за засилване на културния обмен, посочи кметът Портних. По думите му той е представил проектите, по които се работи в крайморския град, предизвикателствата пред развитието му, както и потенциалът му особено с оглед на хилядите млади хора, които учат в 6-те университета.
Посланикът акцентира върху необходимостта от повишаване на транспортната свързаност между двете страни. Според него биха могли да се подобрят и взаимоотношенията в сферата на туризма, иновациите, младежките дейности.