Старши треньорът на „Дунав“ Мартин Ковачев не скри разочарованието си от загубата на отбора срещу ЦСКА 1948 II. След мача „Утро“ разговаря с наставника на тима.

- Г-н Ковачев, по всеобщо мнение „Дунав“ игра добре, но остана без точки. Защо се получи така?
- Причините са много. Да, момчетата се бориха и раздадоха, за което ги поздравявам, но футболът е игра на голове. Ако бяхме победили с грозна игра, щеше да се говори от неутралния фен, че, видите ли, сме направили нещо голямо. Ние наистина играхме добре, но загубихме. Ако някой не е гледал мача, ще изкоментира това 0:2, че ЦСКА 1948 II едва ли не ни е смачкал. А това не беше така. Съперникът беше възможен отбор, който, за разлика от миналото първенство - поне според мене - не е чак толкова силен. Защо отстъпихме? Заради елементарни грешки, които се повтарят до втръсване. Освен това последният пас ни куца. Плащаме си за стари вредни навици, които трябва да изкореним. Ще ни трябва обаче време.
- Ако изключим грешките при головете и създадените от „Дунав“ положения, може ли да се смята, че съдията от Шумен също повлия на резултата?
- Не искам да се оправдавам, но страничните фактори бяха налице. Още на почивката разполагахме със снимката, на която се вижда как футболист на ЦСКА 1948 отбива топката с протегната встрани ръка. Самият футболист твърдеше, че ръката му била прибрана. Но то е ясно - съдиите щом чуят за ЦСКА 1948 II и за „Спартак“ /Варна/, вземат „особени“ решения. Пак казвам - не искам да се оправдавам, защото ако съдията допусна грешки, ние защо не успяхме да реализираме положенията си! В 74-а минута например при 0:2 пред Жоро Вълчев се откри страхотен шанс. Не можа да вкара сам от 10 метра на отворена врата. При евентуален резултат 1:2 оставаха 20 минути и всичко можеше да стане. Да, не заслужавахме да загубим, но ако търсим вина, тя е само у нас. Не може да сме толкова разпилени и неконцентрирани. Всеки прави грешки, но нека те да са една на няколко мача. А ние допускаме по две-три в почти всеки двубой. На мача с „Лудогорец II“ получихме гол от 35 метра, срещу ЦСКА 1948 II топката се озова в мрежата след изстрел почти в средата на вратата. А голмайсторът - Стелиян Добрев, шутира даже с по-слабия си крак. Ще се съберем днес /вчера/ и ще направим анализ на мача. Трябва да променим нещо в мисленето и манталитета, защото така не може да продължава. Никой не дава точки за това, че отборът ти е бил по-добър.
- Как вървят пробите на украинския футболист Сергей Русян?
- Ще се повторя, че първите ми впечатления от него са добри. Ще го пратим тази събота в състава на дублиращия отбор за контролата със „Светкавица“. Искаме да го видим в игра. До другата седмица трябва да сме готови с решението си дали ще остане при нас.  
- Какво ви е мнението за първенството във Втора лига след първите 3 кръга?
- Почти всички отбори - да не кажа всички, са с изравнени възможности. Гледах мача „Спартак“ /Варна/-“Янтра“, тъй като ще играем с габровци в петия кръг. Те загубиха, но защитата им беше отлично организирана. Затова казвам, че трябва да променим мисленето си и подхода си към всяка среща, защото ако не го направим, ще имаме много сериозни проблеми.