Максимална температура от 42,3 градуса на сянка беше измерена вчера в късния следобед в Русе, съобщиха от хидрометеорологичната станция.
Това не е рекорд. Най-горещо на 26 юли е било през 2000 година. Тогава термометрите са отчели 44 градуса. Най-студено на тази дата е било през 1978 г. - 14 градуса. 
Ситуацията беше идентична с тази във вторник - нетърпима жега над 40 градуса, но малко под върховата температура, регистрирана на тази дата.
Директорът на „Спешна помощ“ в Русе д-р Иванка Маринова каза, че до късния следобед е получен само един сигнал за почувствал се зле от горещото време човек. Става дума за 20-годишен младеж, който е изчаквал на спирка автобус от градския транспорт. Той е прегледан на място и освободен.
Главен инспектор Светослав Войчев от противопожарната служба коментира, че огнеборците са били изпратени на голям пожар в сухи треви и храсти на територията на село Голямо Враново. Огънят е тръгнал от постройка. Пожарът е овладян. От противопожарната служба призовават да се спазват всички мерки за пожарна безопасност.
Заради високите температури специализирани машини оросяваха с вода централния площад, улици и булеварди в Русе.