Отборът на „Дунав“ откри новото първенство с инфарктно равенство срещу втория тим на „Лудогорец“ - 2:2. И като под индиго щеше да повтори развоя на мача тази пролет, когато плати дан за изключително груби грешки и допусна загуба.
Не бяха изминали и три минути, когато разградчани центрираха през вратата на „Дунав“. Защитниците в синьо застанаха „мирно“, топката се провря през куп от тела и стигна до абсолютно непокрития Алекс Луканов. Той нямаше как да сбърка на метър от голлинията.
И тогава на сцената отново излезе вездесъщият Мирослав Будинов. Джан Хасан поднесе перфектно центриране отляво и ветеранът прати топката с глава в обратния ъгъл - 1:1.
„Дунав“ опита всичко след почивката в изтощителната мараня на Градския стадион и отново допусна... брутална грешка! Цветослав Петров стреля от фаул на позиция вляво от наказателното поле и прати безобидна топка в долния ъгъл на вратата - 1:2. Вратарят Дамян Дамянов изглежда реши, че ще последва центриране, но... Най-добре ще е той и защитата пред него  да се разберат в приятелски разговор как се строи стена и кой трябва да покрие цялата зона.
„Дунав“ не се отказа. Гостите се окопаха в защита, но и организираха опасни контри. Все пак тази непримиримост на момчетата в синьо се отплати с фамозен изравнителен гол на Георги Вълчев. Централният защитник надскочи всички в наказателното поле след бръснещо центриране на Джан Хасан и ударът му с глава по английски образец не остави шансове на вратаря Пламен Пепеляшев. Това 2:2 стана факт в добавеното време!
Трябва да обърнем внимание на два факта - че съдията от Габрово Станимир Тодоров бе почти перфектен и че публиката на Градския стадион беше великолепна.
Мнозина бяха скептични, че отборът ще има толкова силно рамо предвид никаквата посещаемост в контролите и то при свободен вход, но ето - феновете се върнаха с билетчета и имат важна роля за това реми. След две седмици може би ще бъдат повече в мача срещу втория отбор на ЦСКА 1948.
А иначе в дунавската програма следва гостуване идния уикенд на „Спартак“ /Плевен/.
„Дунав“: Дамянов, Предев, Вълчев, Тодоров, Олег Димитров, Никола Колев, Вешев, Хасан, Йордан Димитров, Будинов, Колев /Господинов, Миланов, Костов, Минчев/.