Управата на „Дунав“ води преговори за привличане на още двама футболисти, научи „Утро“ Единият е офанзивен халф, а другият - крило. Ако тези играчи подпишат договори, селекцията ще се счита за приключена.
Но какво стана с тези момчета, които решиха да дирят късмета си извън „Дунав“? Те поискаха да бъдат освободени с обяснението, че Русе и класата на дунавци били ниска топка за техния потенциал.
11 дни преди началото на новото първенство във Втора лига единственият футболист с конкретен ангажимент е Мехмед Сабри, който се завърна в „Спартак“ /Варна/. 24-годишният Сабри дойде в „Дунав“ през зимата, тъй като бе освободен от назначения тогава за старши треньор на „соколите“ Димитър Димитров-Херо. На първо време нападателят изговори в пространно интервю, че се чувства щастлив в Русе, записа разнопосочни като представяне мачове, а когато Херо си тръгна и на негово място дойде Валентин Илиев, изведнъж се сети, че фланелката на „Спартак“ е по-голямото за него щастие.
Ако управата на „Дунав“ искаше, можеше да зачеркне изненадващото му желание предвид факта, че футболистът имаше да изпълява неизтекъл договор с русенския клуб, но откликна все пак на горещите му молби и направи компромис.
През есента Сабри ще е от другата страна на барикадата в мача срещу „Дунав“.
Мартин Костадинов - един добър футболисти и човек, също пожела да си тръгне. Годината за него беше тежка, може би и това повлия на решението му. Той тръгна ударно, направи чудесни мачове, после влезе в серия от контузии и на практика пропусна половината първенство. Засега няма данни, че е подписал с друг клуб.
Французинът Юго Комано реши тихомълком, че заслужава да играе в много по-сериозен отбор, нищо че даваше знаци със селфита и интервюта какво удоволствие изпитва с екипа в синьо. 
Няма лошо - нали всеки войник трябвало да носи в раницата си маршалски жезъл. 
По наше скромно мнение Комано трудно ще премине в голям тим. Да, той беше работлив и усърден, блестеше с впечатляваща физика и демараж, но откровено бе скаран с техниката. Да не говорим, че от 10 негови центрирания само едно-две достигаха до целта. „Дунав“ му даде достатъчно шансове и той като че ли си повярва повече. 
А когато бил потърсен с въпроса какво възнамерява да прави, отговорът му бил, че мениджърът му знае повече.
Към днешна дата Юго е безработен, а може би, кой знае, кара някъде проби. 
Дошлият от „Пирин“ Емил Янчев се вписа бързо в стила на игра - малко бавен, но грамотен, можещ, техничен халф, способен да върже играта. Към края на първенството изчезна от радарите заради контузия. 
Някои предполагат, че спести участие в заключителните мачове с презумпцията, че трябва да е „6“ на генералните медицински прегледи в евентуалния си нов отбор, който навярно в неговите представи трябваше да е с ниво над „Дунав“. Не му потръгна през миналата есен в „Пирин“, а преди това - в „Черно море“ и „Локомотив“ /Пд/.  
Хора като Янчев заслужават поздравления за амбициите си, но когато един клуб като „Дунав“ ти подаде ръка и на второ четене вече я намираш за ненужна, раздялата е логичен финал.
Според наши източници халфът, който все още е без нов отбор, направил впоследствие някакви сондажи дали не може да се върне в Русе. Любезният отговор бил, че шансът да се разсъждава по темата е нищожен, а и след случилото се доверието е изгубено и пътища назад по-скоро вече няма.