„Надявах се да спечеля короната, предполагам като всяка една от участничките. Усещането е прекрасно, неописуемо и много различно! Пожелавам на всяка жена да го изпита!“ Това каза за „Утро“ новата кралица на красотата - Мис Русе 2023 Румяна Мартева, която във вторник вечерта стана носителка на короната с невиждано от години единодушие на журито. Конкурсът се проведе в препълнения ресторант „Овчарска лъка“. Над 200 души подбрана публика станаха свидетели на шоуто, на което специален гост беше певицата Бриана, а шоу балет „Фламинго“ показа новите си костюми, с които ще радва гостите на Слънчев бряг това лято.
Победителката Румяна Мартева впечатли всички не само с перфектните си мерки 173/90/61/89, а и с чар и интелигентност.
Тя е на 20 години, завършила е с пълно отличие Английската гимназия в Русе, а в момента следва в Икономическия университет във Варна и дори вече има първа научна публикация. Успоредно с това учи задочно и в спортен колеж в София, тъй като от дълги години тренира лека атлетика и има много титли и медали.
„В първия момент си помислих за близките ми, които бяха сред публиката и се радваха заедно с мен!“, описа първите мигове след обявяването й за Мис Русе красивата победителка. Наред с титлата тя стана носител на още шест отличия - Лице на „Автосвят“, Лице на „Овчарска лъка“, Лице на „Юнона фешън“, Лице на „Комплекс Фламинго“, Лице на „ИМ Агро“ и Мис Русе Фейсбук.
На второ място се класира 17-годишната Христина Христова 168/ 86/60/91. Тя стана и Лице на „Приста финанс“, а собственикът Станимир Станчев каза, че дава лентата на най-младата участничка в конкурса, защото в началото е много трудно - както е било и при него при прохождането в бизнеса преди 10 години.
На трето място се класира 20-годишната Дияна Консулова - 167/80/60/83.
Председател на взискателното жури бе парижанинът Гай Санчес - продуцент в киноцентър „Бояна“.
„Впечатлен съм от красивите и различни лица на момичетата. България е красива страна, харесвам я“, каза продуцентът.
Кандидатките за короната се представиха в първия кръг с облекла на „Юнона фешън“.
Във втория кръг дефилираха с бански на горнооряховската фирма „Феми“ с водеща марка „Лизабел“.
В третия кръг красивите момичета представиха официални рокли на „Бутик Жанес“.
Всички момичета получиха комплект подаръци от „Рефан“.
Организаторите, публиката и участничките изказаха специални благодарности на собственика на „Овчарска лъка“ Пламен Здравков, който два часа преди конкурса беше наел фирма за напръска срещу комари, което по принцип е грижа на местната управа.
„Мисля, че Румяна има големи шансове на конкурса Мис България 2023. Пожелавам й успех - да зарадва всички русенци с титлата Мис България“, каза организаторът на конкурса Божил Николов.

Фейсбук единодушен с журито - Румяна, Христина и Дияна са най-красивите

За пръв път от създаването титлата Мис Русе Фейсбук - съвместна инициатива на „Утро“ и организаторите на конкурса, голямото жури в социалната мрежа беше единодушно с комисията която оценяваше кандидатките за короната в „Овчарска лъка“. С рекордните над 2500 харесвания на снимката на Румяна Мартева в специалната секция на ФБ страницата „Утро“ Румяна Мартева бе класирана на първо място, на второ място остана Христина Христова с над 1800 харесвания, а на трето - Дияна Консулова с одобрението на над 1100 потребители.