За въжения приключенски атракцион в парк "Простор" вече ще се заплаща посетителска такса от 3 лв., а за детската железница билетчето поскъпва от 1 лв. също на 3 лв. Това приеха на днешното си заседание общинските съветници в Кърджали. Децата с увреждания могат да ползват и двете забавления безплатно, както и досега.  
Като мотиви в докладната за поисканите промени бе посочено, че се цели подпомагане дейността на управление и стопанисване на съоръженията, разширяване на видовете развлекателни атракциони, осигуряване на трудова заетост, както и пълноценно прекарване на свободното време на жителите и гости на общината. На заседанието стана ясно, че предстои в парка да заработи нов атракцион и това е туристическо влакче, което да разхожда пътниците до различните локации в парка, една от които е и астрономическата обсерватория. 
„Все още сме в процес на събиране на оферти и търсене на подходящото влакче, като се надяваме скоро да бъде и закупено“, каза за БТА Шенай Мехмедали, управител на общинското предприятие стопанисващо съоръженията – „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“.
Цена на билет бе гласувана и за бъдещия атракцион и тя отново е 3 лв. Гласувани бяха също два комбинирани билета – за два атракциона от 5 лв. и за три атракциона – от 7 лв. Предложено и одобрено бе и предложение за въвеждането на цена на билет от 2лв. за групи от над 10 човека. 
Детската железница има над 60 годишна история и емоционално свързва поколенията в града. Детският приключенски въжен парк придоби голяма популярност сред деца и възрастни и посещаемостта е много голяма, бе посочено още на заседанието на Общински съвет – Кърджали.