Международно състезание по планинско колоездене Borovets Open Cup се проведе в курорта през уикенда. То съвпадна с Държавния личностен и отборен шампионат по планинско спускане към Българска федерация по колоездене, каза пред БТА  Мария Шейнова, маркетинг мениджър „Бороспорт“.  
По думите й през трита дни са се провели спускания в различни възрастови групи. 
В днешния последен ден наградиха и финалистите в различни възрастови категории. 
В категорията при жените първо място завоюва 18-годишната Деница Тошева от София. „За трета година участвам в състезанието Borovets Open Cup. Тази година всичко много ми хареса – трасето и обстановката“, каза пред БТА състезателката. По думите й трасето е доста дълго и физически изморява. „Хареса ми, защото има ритъм, както и завои“, добави тя. Тошева посочи, че участва в много състезания в България и чужбина. 
В детската възрастова група първо място спечели Мартин Владимиров от Самоков, последван с второ място от Симеон Йорданов, а третото място бе за Teo Пачулос от Гърция. В категория „Юноши“ награда за първото място бе за Атанасиос Парадас, второ място за Венцислав Георгиев от България, а трето място за Еммануел Лоукерис.
Мъжете бяха класирани в две категории „Мъже Open“ и „Мъже елит“. В класацията за „Мъже елит“ наградиха осем души, като първите трима са българи, първото място Стивиан Гатев, последван от Димитър Мазнейков и трето място за Йордан Донев. В категорията „Мъже Open“ първите трима отново са за български състезатели; първа награда за Симеон Вълков, второто място взе Траян Танев, а третото за Антонио Великов. 
Наградите бяха връчени от изпълнителният директор на „Бороспорт“ Георги Кочов и от съдията Боян Шахов. В категориите за първите трима наградите бяха парични, като финалистите получиха медали и купи.
Мария Шейнова посочи още, че се радва, че Боровец е домакин на едно от най престижните състезания по колоездене. Тя добави, че от Община Самоков бяха осигурили безплатен паркинг за участниците.