Ученици от Първо Средно училище (СУ) „Св. Седмочисленици” в Търговище събраха 410 лв. в благотворителна кампания. Средствата са дарени на нуждаещо се дете от града. Подобни инициативи се реализират вече трета поредна години от единадесетокласници, изучаващи „Предприемачество“, обясни за БТА преподавателят по „Предприемачество“ Росица Станкова.
Младежката кампанията продължава през цялата учебна година и е част от обучението.  Преподавателят допълни, че профилът позволява учениците да създадат избираем модул собствена компания. Така през есента на 2022 г. те вече имат учебната компания „Р&N“, която цели да създаде добавена стойност и да акцентира върху символите на училището. Младите хора влагат собствени средства като начален капитал, с който започват дейността. 
Учениците изработват и продават над 600 химикала с логото на Първо СУ „Св. Седмочисленици“. Тези дни на общо събрание младите предприемачи решават да дарят спечелената от труда си сума, като към него прибавят и началния капитал. 
След финализиране на дейността и закриване на учебната фирма мениджърът Ивон Николова превежда парите в полза на нуждаещо се дете от Търговище, което е издирено отново от самите тях. 
Това е третата поредна година, в която предприемачите на Първо Средно училище правят благотворителен жест. Станкова припомни, че първите предприемачи даряват ученически пособия за нуждите на ползватели на институция в града закупени със спечелените в кампанията пари. От продажба на бродирани предпазни маски, изработени по време на пандемията от коронавирус, те успяват са спечелят около 300 лв. Следващият випуск пък успява да дари около 600 лева. Те са набрани чрез изработка и продажба на аксесоари за коса. Част от изделията са предоставени за търг и разпродажба на представители на фондация „Искам бебе“, казва учителят им.