Русенската опера ще представи мюзикъла "Вълкът и зайчето" на 25-и юни (неделя) в зала "Филхармония" в крайдунавския град. Това съобщи пиарът на културния институт Диана Димитрова. 
Спектакълът е по мюзикълите "Вълкът и седемте козлета" - на Александър Владигеров, и "Зайченцето бяло" - на Румен Бояджиев-син.
"Вълкът и зайчето" е изключително интригуващ проект. Той е създаден и предназначен за деца от четири до деветгодишна възраст и е дело на студентите от Нов български университет. Те съставляват идейния и творчески екип от обучаващите се по програмите по музика от курсовете по "Сценична интерпретация", "Актьорско майсторство" и "Музикална и танцова практика" с преподаватели Симеон Симеонов, Ана Линчева и Павлета Дойчинова", обяснява Димитрова.
Режисьор е Симеон Симеонов. Сценографията е дело на главен асистент д-р Христина Дякова и на Владислав Петков, департамент "Визуални изкуства", а музикален ръководител и модератор е главен асистент д-р Ана Линчева. Хореографията е на Павлета Дойчинова.