Укрепването, ремонтът и оборудването на многострадалния Дом на учителя на ул. „Александровска“ 29 ще стане с пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Това е един от четирите подадени от Община Русе проекти в Министерството на образованието и науката. Той е по процедура „Младежки центрове“, целта е пустеещата от години сграда в центъра на Русе да върне достолепието си и да стане атрактивно пространство, предоставящо разнообразни и международни дейности и услуги в помощ на личностно развитие на младежи до 29 години. Заявеното финансиране е в размер на 4 296 990,50 лева.
Това съобщава министър Галин Цоков в отговор до русенския депутат Иван Белчев. 
Други три проектни предложения са по процедура „Модернизация на образователната среда“, имаща за цел да осигури съвременна материална база, която гарантира качествени условия за обучение. Като по този начин съдейства за повишаване на мотивацията за учене и самоподготовка и подобряване на образователните резултати. Предвижда се строително-ремонтни дейности, внедряване на мерки за енергийна ефективност, изграждане на достъпна среда и обособяване на STEM пространства да се извърши в ДГ „Слънце“ - Русе (при заявено финансиране от 1 310 833,84 лева), ОУ „Отец Паисий“ - Русe (2 901 545,55) лева и СУ „Възраждане“ - Русе (3 715 809,08) лева.
Проектните предложения, чиято обща стойност е 12,2 милиона лева, са на етап оценка и няма яснота дали ще бъдат одобрени или не. При необходимост от извършване на бюджетни корекции на етап „Техническа и финансова оценка“ тези средства би могло да се редуцират, посочва министър Цоков.