„Не бой се, Мартинчо, Дядо Господ е с нас! Ще ви върви по вода!“, обърна се отец Марин към старши треньора на „Дунав“ Мартин Ковачев преди вчерашната първата тренировка на отбора за новия сезон.
А минути преди свещеникът да отслужи водосвет за здраве на футболистите и успех на тима, небето над базата в „Здравец“ почерня и се изсипа проливен дъжд. Веднага след края на службата над терена светна и момчетата излязоха за началното си занимание.
„Започваме със сравнително малка група от 14-15 момчета, в това число са и петима юноши. Вече е ясно, че ще сме без Емил Янчев, Мартин Костадинов, Цецо Енчев и Мехмед Сабри. Дадохме малка почивка на Илия Миланов и Миро Будинов. Те ще са на линия в сряда. Разговаряме за привличането на трима-четирима души. Зависи, може и да са повече. Целта е да бъдем конкурентоспособни и да надградим с една идея в сравнение с миналия сезон“, каза Мартин Ковачев за „Утро“.
Към отбора днес ще се присъедини 28-годишният полузащитник Симеон Вешев. През последния сезон той игра за „Марица“ /Пловдив/, където записа 33 мача, 4 гола и 4 жълти картона. Преди това има стаж в „Нефтохимик“, „Банско“, „Струмска слава“, „Чавдар“ /Етрополе/, „Оборище“ /Панагюрище/. По-рано бе част и от националния отбор за аматьори. 
Що се отнася до върналия се в „Спартак“ /Варна/ Мехмед Сабри, договорът му с „Дунав“ не бе изтекъл. По всички правила варненци трябваше да платят трансферна сума. В крайна сметка се стигнало до компромис играчът да си ходи по живо, по здраво. Сабри беше освободен от „Спартак“, когато Димитър Димитров-Херо стана старши треньор. „Дунав“ го приюти, а той намери начин при първата възможност да отговори с „благодарност“.  
Французинът Юго Комано пък разкарва топката по тъча. Последната информация за него е личната му препоръка да се водят разговори не с него, а с мениджъра му. Явно има идея, която не е свързана с Русе, но иска да си остави и отворена врата към „Дунав“.
В четвъртък ще се тегли жребият за новото първенство във Втора лига, а в събота дунавци ще играят първа домакинска контрола срещу „Добруджа“. Вероятно мачът ще е в „Здравец“.