Доказали се и повече недоказали се бивши национали се изредиха през седмицата с критики към сръбския селекционер Младен Кръстаич. Основното обвинение към сърбина бе, че гласувал доверие на футболисти без един мач за мъжките си клубни отбори.
Ако се чете между редовете, щеше да стане ясно, че стрелите са насочени основно към един от тези играчи - Никола Илиев. Да, русенецът играе за младежкия отбор на „Интер“ /Милано/, но Кръстаич му праща редовни повиквателни - явно не от инат, а от спортно-технически съображения.
И това се видя при гостуването на Литва - 1:1. Спас Делев остана на почивката в съблекалнята, а юношата на „Аристон“ влезе като негова резерва. 
Може и да сме пристрастни, но Никола бе човекът, който направи така, че халфовата линия да изглежда по-интересна. Отличи се с няколко фини подавания, сам можеше да реализира гол, не се уплаши да поеме отговорност при изнасяне на топката. Както се казва, включването му донесе живец, друг е въпросът, че нашите национали действаха малко еднотипно и нямаха късмета да повалят останалите с 10 души литовци.
„След 4-5 години тези момчета ще бъдат гръбнака на един много добър отбор“, каза след мача Ивайло Чочев.
И навярно ще е така, защото младоците показаха, че имат потенциал. Условието е едно - да не се отрови бързо посятото от Кръстаич семе.
А такива знаци колкото искате - цяла седмица преди мача с Литва медиите тръбяха, че при издънка във Вилнюс селекционерът ще бъде изгонен и на негово място ще бъде назначен Илия Груев.
Е, сега трябва да се изчака двубоят срещу Сърбия в Разград на 20 юни, след чийто край и това може да стане.