Движението на Орлов мост беше възстановено около 16:00 часа, протестът, който започна по-рано днес пред парламента, приключи и участниците се разотидоха. 
Орлов мост беше блокиран следобед от протестиращи.
Преди това те се събраха пред сградата на Народното събрание. Демонстрантите развяваха знамена на партия "Възраждане". Заради протеста движението на автомобили в района беше спряно. Имаше засилено полицейско присъствие.
Издигнати бяха плакати с призив за нови предсрочни избори. Пред журналисти лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че искането е за оставка на новото редовно правителство. Той смята, че кабинетът е свързан с чуждестранни посолства. Костадинов каза още, че в правителството на "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ-СДС участва и ДПС. На въпрос докъде ще стигнат протестните действия на "Възраждане", Костадинов отговори: "Дотам, докъдето е нужно".
На протеста имаше и група хора с плакати с надписи "Национален протест за близките на загиналите деца в ПТП". Няколко души бяха и със знамена с надпис "Народна партия Български гласъ". Имаше и демонстранти със знамена на коалиция "ЛЕВИЦАТА!".
Пред парламента се събираха подписи за референдум за забрана на джендър обучението и за референдум за мир и суверенитет.
Около 14:00 часа протестиращите се отправиха на шествие, което премина покрай Министерския съвет, Съдебната палата, по бул. "Витоша", бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Васил Левски", след което беше блокиран и Орлов мост.