Класика, джаз, мелъди рок и уелнес практики сред природата обещават организаторите на първия Fortress Festival - music & wellness в Средновековен град Червен. Той ще се проведе на 23, 24 и 25 юни на крепостта и ще сбъдне отколешната мечта на Диана Димитрова - президент на INNER WHEEL клуб Русе - Дунав, и дамите от една от най-големите доброволни организации на жени в света със статут на неправителствена организация в ОOН.
В петък, 23 юни, от 19 ч концерт ще изнесе властелинът на суинга и джаза Васил Петров с пианиста Йордан Тоновски. На следващия ден, събота, от 19 ч Стефан Вълдобрев ще представи своята „Книга на песните“ в концерт-спектакъл. Последният ден от фестивала, 25 юни, е посветен на уелнес практики: в 10 ч - йога с Теодор Пейчев, от 11 ч дихателни практики с Виктория Чернева и от 12 ч мантри с Диана Димитрова, вокал, и Александър Пейчев, акустична китара. За уелнес практиките желаещите трябва да си носят йога постелки. Празникът ще завърши с концерт на Тримата тенори „Уникалните гласове“ Борис Луков, Веселин Вачев и Александър Баранов от 19 ч.
За концертите е организира безплатен транспорт с автобуси, които и през трите дни ще тръгват в 16 и 17:30 ч от бившия Младежки дом срещу павилионите за цветя. Входът за всяко събитие е 15 лв., които се плащат на място. с набраните средства Inner Wheel клуб Русе - Дунав ще подпомогне ремонта и реставрацията на храма в Червен.