340 малчугани от детска градина „Снежанка“ се включиха в спортния празник под наслов „Деца с големи сърца - доброто започва от нас!“, който се проведе на кея с подкрепата на общинска фондация „Русе - град на свободния дух“. Там беше подреден и благотворителен базар с тематични сувенири и рисунки, дело на децата. Приходите от него са предназначени за изграждането на водно-рехабилитационен център за хора в неравностойно положение на фондация „Александър Русев“. Така децата от „Снежанка“, родителите им и екипът на заведението се включиха в събирането на средства, с които да подпомогнат благородната инициатива на фондацията, която се грижи безплатно за рехабилитацията на деца с увреждания.
Плувецът рекордьор Теодор Цветков, който подкрепя каузата, призова малчуганите да посветят част от времето си на спортни и творчески дейности и да се включват в благородни инициативи като тази. „Прекрасно е да видиш как заедно - родители, деца и учители, помагат безрезервно на една толкова благородна кауза. Илиян Русев-Скури е изключителен човек, който години наред дава енергия, време и грижи за деца и възрастни с увреждания. Той направи и невъзможното, за да сбъдне мечтата на сина си и сега е наш ред да го подкрепим“, каза кметът Пенчо Милков.
Отстъпването на безсрочно безвъзмездно право на строеж на фондацията на общински терен бъде гласувано иднате седмица от ОбС предложение на кмета. Предвижда се центърът да бъде изграден на ул. „Руй планина“ и да има обща площ 3800 кв.м.