Ще присъствам на предстоящата общинска сесия и ще отговоря на всички зададени към мен въпроси за развитието на района около Университетска болница „Медика“. Това каза в разговор с „Утро“ административният директор на Лечебни заведения „Медика“ след проведена вчера среща в Община Русе със зам.-кмета Златомира Стефанова, общинския съветник от БСП Биляна Кирова и граждани, които са направили подписка срещу намеренията на „Медика“ да изгради четириетажен паркинг близо до болницата. Темата ще бъде обсъдена от общинските съветници на редовното им заседание на 15 юни, четвъртък.
Вчера здравното заведение разпространи позиция, озаглавена „Искам, не искам... Как решението на един казус може да се осуети от малцина граждани“. Предлагаме ви я без намеса.
„Като стопани на бившата Трета поликлиника в кв. „Здравец-Изток“, Лечебни заведения „Медика“ изградихме и продължаваме развиването на болничен комплекс, отговарящ на високите изисквания, както в здравеопазването, така и на пациентите.
За 10 години успяхме да привлечем множество доказани специалисти от цялата страна. Безспорно вдигнахме нивото на медицината не само в област Русе, но и в съседните области.
Съпътстваща и съвсем естествена част от развитието на района е и настъпилият проблем с инфраструктурата, в частност паркингите. 
Многократно поставеният въпрос за паркирането в района на болницата, вече е на път да бъде разрешен, благодарение на нашата социална отговорност, която ще бъде за сметка на здравното заведение. Имаме намерение да бъдат изградени паркоместа тип „джобове“ и несъществуващи до сега тротоари по улиците „Братислава“, „Киев“ и „Рига“, както и 4-етажен паркинг на ул. „Нови Сад“.   
Намеренията ни бяха входирани след подробна среща с комисия от Община Русе, с която бяха обсъдени всички възможности за облекчаване на трафика в района.
Преустроихме парка пред болницата, като подменихме прилежащата подземна и надземна инфраструктура. Инвестицията ни е на стойност 1,5 млн. лв. и е в общински парцел за сметка на лечебното заведение.
Осъзнавайки, че важна част от здравето на всеки един гражданин е добрата физическа активност, предложихме на Община Русе да изградим за наша сметка и спортно игрище с настилка и приспособления за 3 вида спорт, както и уреди за Стрийт фитнес. Обектът ще е изграден в района на място, посочено от главния архитект на града. 
А относно пощенския клон, той ще бъде изместен в близост до сегашното си местоположение.
Днес проведохме среща в Община Русе със заместник-кмета Златомира Стефанова, общинския съветник Биляна Кирова (БСП) и граждани (инициатори на подписка с колебливи заключения), на която всичко това беше подробно обяснено.
Като институция, съобразяваща се и подкрепяща активната гражданска политика, призоваваме гражданите, когато имат подобен тип предложения или коментари, да бъдат последователни в исканията си! Желанията до сега на гражданите, живеещи в района, бяха да се изгради паркинг. Съвсем скоро се появиха нежелаещи паркинг! Искаме или не искаме по-добра инфраструктура - всеки да си отговори сам на въпроса“.