Халфът Никола Колев ще остане в „Дунав“ за още един сезон. Роденият в Търговище футболист потвърдил още преди края на първенството в разговор с клубното ръководство, че ще продължи да играе с екипа в синьо, научи „Утро“.
Други трима футболисти с изтичащи договори - Стоян Предев, Денислав Минчев и Георги Вълчев, също дали дума, че ще помагат на отбора и в следващата кампания. Те ще преподпишат днес.  
Това са добри новини, след като вече стана ясно, че Мирослав Будинов и Юго Комано ще са част от отбора и през идния шампионат, който ще започне на 15 юли.
В същото време се водят разговори с други двама играчи за удължаване на техните контракти. 
„Дунав“ ще запази състава си на 90 процента, научи още „Утро“. Резки движения с широка селекция и освобождаване на играчи няма да се правят.  
В същото време щабът се оглежда и за нови попълнения. Две от набелязаните за привличане момчета са от тимове в Трета лига. Те били под наблюдение през цялата пролет.

Юношите на бараж с „Монтана“ за влизане в елитната лига

Отборът на „Дунав“ с футболисти до 17 години ще играе решителен баражен мач срещу „Монтана“ за влизане в състава на Елитната юношеска лига. Двубоят на неутрален терен ще е на 11 юни. Мястото и часът на срещата ще бъдат уточнени може би още днес. 
Ако дунавци победят монтанци, „Дунав“ ще е с два отбора в елитните лиги при юношите. Другият е с момчета до 15 години.
В първата елиминация воденият от треньора Йордан Кирилов тим победи в Разград с 3:0 отбор на „Фратрия“ /Варна/.