„Дунав“ приключи сезона на шесто място. След края на завършилия 0:0 мач срещу „Спартак“ в Плевен „Утро“ разговаря с временния старши треньор Мартин Ковачев.

- Г-н Ковачев, доволен ли сте от този финал?
- Заслужавахме победата, но както казах и преди, нищо при нас не е на всяка цена. Бяхме по-добрият отбор, държахме топката и при повече концентрация можехме да реализираме поне едно попадение от създадените не малко голови положения за гостуващ отбор. 
- Само Юго Комано можеще да стане автор на хеттрик.
- Да, той се старае много, но като че ли му липсва самочувствие и здрава психика. На тренировки работим много с него, за да преодолее тази скованост. Забележете обаче, че той бе в центъра на почти всяка наша опасна атака. Понякога се шегуваме, че ако е толкова добър технически, както физически, няма пък да е футболист в нашия отбор. Иначе момчето работи здраво.
- Колко са футболистите с изтичащи договори?
- 7-8. Клубното ръководство вече води преговори с тях за удължаване на контрактите. Двама-трима имат колебания дали да преподпишат. Доколкото разбирам, идеята им е да си търсят елитни отбори. Надявам се и те да останат, защото са важни играчи.
- Кои футболисти умуват да си тръгнат?
- Нека първо приключат разговорите с ръководството.
- Комано?
- Мисля, че ще е част от отбора и занапред.
- Мирослав Будинов?
- Важно е, че като основен играч ще запише още един сезон за „Дунав“. Много полезен човек.
- А какво е вашето лично бъдеще?
- Клубната управа ще реши. Чака ме пътуване да София, където трябва да подновя лиценз „С“. Нататък ще работя за по-висок треньорски статут.
- Ако продължите да сте на скамейката, какво ще предприемете?
- Не виждам необходимост да привличаме много хора. Едно-две опитни попълнения ще са достатъчни. Все пак зависи и кои ще ни напуснат. В сегашния ни състав имаме момчета, които играят достатъчно време заедно. Познават се, мисля, че са обиграни добре. Като футбол трябва да работим повече за завършващата фаза, защото създаваме доста положения, а не ги реализираме.
- Кога ще пуснете момчетата в почивка?
- Вече го направих след мача в Плевен. Ще се съберем на 14 или 19 юни. Няма време за дълга ваканция, защото първенството ще започне на 15 юли. Искам да благодаря на феновете за подкрепата през сезона, в други важни двубои извън Русе, особено в Плевен. Такава масова подкрепа очаквам и в домакинските ни двубои. Силно се надявам да зарадваме нашите привърженици с добър сезон.   
  Крайно класиране
1. ЦСКА 1948 II     74
2. „Етър“         63
3. „Крумовград“     60
4. „Лудогорец II“     57
5. „Спортист“         52
6. „ДУНАВ         50
7. „Марица“         47
8. „Янтра“          44
9. „Литекс“         44
10.“Монтана“         44
11.“Спартак“ /Пл/     42
12.“Беласица“     41
13.“Добруджа“     39
14.“Струмска слава“     39
--------------------
15.“Миньор“ /Пк/     38
16.“Созопол“         38
17.“Витоша“         36
18.“Ботев /Пд/ II     28