„Дунав“ може да остане без още един основен футболист за решителния мач на 4 юни срещу „Спартак“ в Плевен. 
„Стоян Предев е със сериозна травма. Ще мине през ядрено-магнитен резонанс, но каквото и да е заключението, едва ли ще се възстанови“, каза за „Утро“ временно изпълняващият длъжността старши треньор Мартин Ковачев.
Той потвърди, че и този път няма да разчита на контузените титуляри Мартин Костадинов, Мехмед Сабри, Емил Янчев и Димитър Тодоров. 
„Ще играем с каквото разполагаме. С този осакатен състав се справихме срещу „Струмска слава“, надявам се да го направим и в Плевен, въпреки че ще бъде много трудно. Вече мислим само за този мач. Що се отнася до двубоя със „Славата“, трябва да призная, че през първото полувреме направихме много грешки. Хубавото е, че отборът показа характер и направи обрат. Момчетата застанаха зад Никола Колев, който сбърка при гола в нашата врата. Още по-важното е, че разбихме теориите на всички „конспиратори“ за „двойка“ в тази среща. „Дунав“ доказа, че не влиза в схеми. Наслушах се на доста глупости, че ще дадем трите точки на „Струмска слава“. Обидно е“, заяви Ковачев.
Попитан дали вярва в шансовете на „Дунав“ да стигне до третото място, а оттам и на бараж, той отговори: „Нека да свършим работата си срещу „Спартак“. Ключът към третата позиция е още в мача „Спортист“ /Своге/ - „Добруджа“. Ако добруджанци загубят този двубой, почти сигурно ще изпаднат. Дано първенството приключи под знака на феърплея“. 
И нещо любопитно - заради интригата в тях мачовете „Спортист“ - „Добруджа“ и „Спартак“ - „Дунав“ ще бъдат излъчени директно. Камерите на „Диема спорт“ ще са в Плевен, а на „Диема спорт 2“ - в Своге. 
Двубоите са в неделя от 18 часа.